Hou je van een avondje complexloos amusement en luidkeels Vlaamse hits meebrullen tot je er een schorre keel aan overhoudt? Duid dan 17 oktober met stip aan in je agenda, want die dag wordt in de Turnhoutse Technicosporthal de grootste Kempense polonaise op gang getrokken.

Geloof het of niet, maar anno 2015 beleven schlagerfestivals hoogdagen. Dat het jaarlijkse evenement in de Ethias Arena in het voorjaar maar liefst 50.000 liefhebbers van het genre op de been bracht, bewijst genoeg.

De reden voor het succes is even eenvoudig als voor de hand liggend: wie Vlaamse schlagers zegt, denkt ogenblikkelijk aan vrolijke meezingers, toegankelijke artiesten, heel veel ambiance, en natuurlijk: polonaises à volonté.

Volks muzikaal vertier en vooral veel plezier voor alle leeftijden, daarvoor staat ook het SchlagerFestijn in Turnhout. Op de affiche vind je populaire artiesten als Rene Redley, Trisha, Danny Fabry, Matthias Lens en meidenduo Sugarfree. Headliners en grote publiekstrekkers zijn Yves - "Een beetje gay, dat is ok" - Seghers, De Romeo's en natuurlijk polonaisekoning Steve Tielens, die zopas samen met ondernemer Marc Coucke een hit scoorde met 'Het is weer Couckenbak'. De presentatie is in handen van Mario Verbeek.

Tickets voor het Schlager Festijn kan je bestellen via schlagerfestijn.be. Sfeervolle staanplaatsen (Polonaisetickets) kosten 19 euro per persoon, de iets comfortabelere zitplaatsen 25 euro. Viptickets, inclusief warm buffet en bijbehorende dranken, koop je voor 85 euro. Mailen kan ook: ticket@schlagerfestijn.be. Of bellen op de ticketlijn: 0499 396 719.